Ultima vizită a fost: Acum este Sâm Dec 20, 2014 3:13 pm


Ora este UTC + 2




Scrie un subiect nou Răspunde la subiect  [ 638 mesaje ]  Du-te la pagina 1, 2, 3, 4, 5 ... 43  Următorul
Autor Mesaj
 Subiectul mesajului: Retete culinare de la Vladutz
MesajScris: Mie Apr 02, 2008 12:36 pm 
Administrator
Administrator
Avatar utilizator

Membru din: Mie Apr 28, 2004 4:08 pm
Mesaje: 1533
Intrucat numerosi telespectatori au solicitat retetele folosite de Vladutz la prepararea micului dejun zilnic, am decis sa le postam aici pe forum, chiar in acest topic.

Va dorim pofta buna!


Sus
Neconectat Profil  
 
 Subiectul mesajului: Cartofi Frantuzesti
MesajScris: Joi Apr 03, 2008 12:00 pm 
VIP
VIP

Membru din: Mie Apr 02, 2008 12:29 pm
Mesaje: 581
Ingrediente:

Cartofi - 2 kg
Branza telemea - 400 gr
Branza de vaci - 200 gr
10 oua
Smantana dulce - 400 gr
Cascaval - 200 gr
Unt - 40 gr

Se fierb cartofii in coaja, se lasa sa se raceasca dupa care se curata si se taie felii.
Se fierb ouale si se taie in felii subtiri.
Se rade branza telemea si se prepara o compozitie din telemea, branza de vaci, marar sau patrunjel si piper.
Se tapeteaza forma cu unt.
Se aseaza straturi alternative din cartofi, amestecul din branzeturi si oua, pana se umple forma.
Se toarna smantana peste compozitie.
Se rade cascavalul si se presara peste cartofi.
Se coace la 180 de grade timp de 40 - 45 de minute.

Echipa de la Neatza va ureaza: "Pofta Buna!"


Ataşamente:
bscap0008.jpg
bscap0008.jpg [ 72.98 KiB | Vizualizat de 111322 ori ]
Sus
Neconectat Profil  
 
 Subiectul mesajului: Clatite "Russian Party"
MesajScris: Vin Apr 04, 2008 10:45 am 
VIP
VIP

Membru din: Mie Apr 02, 2008 12:29 pm
Mesaje: 581
Pentru clatite:

Faina - 0,5 kg
4 oua
Zahar - 150 - 200 gr
Esenta de vanilie
Lapte - 200 gr
Apa minerala
Sare

Pentru sosul de visine:

Visine - 1 kg
Vin rosu dulce - 500 gr
Zahar
2 batoane de scortisoara

Se fierbe vinul cu zaharul si cele 2 batoane de scortisoara timp de 20-30 de minute.
Se adauga visinele si 1 lingurita de amidon dizolvata intr-o ceasca cu apa rece.
Se umplu clatitele cu sosul de visine, se decoreaza cu topping de vanilie si frisca batuta.
Se flambeaza cu vodka.

Echipa de la Neatza va ureaza "Pofta Buna!" si un week-end frumos!!!


Ataşamente:
bscap0011.jpg
bscap0011.jpg [ 84.87 KiB | Vizualizat de 111131 ori ]
Sus
Neconectat Profil  
 
 Subiectul mesajului: Chiftelute de luni
MesajScris: Lun Apr 07, 2008 10:21 am 
VIP
VIP

Membru din: Mie Apr 02, 2008 12:29 pm
Mesaje: 581
Ingredinte:

carne de pui tocata
oua
pesmet
sare, piper
mozarella
rosii
ceapa verde
usturoi verde
marar
patrunjel
leustean
bagheta
ulei de masline

Ingredientele se amesteca, se formeaza chiftelutele care se prajesc in ulei incins.
Se servesc cu bruschete decorate cu mozarella si rosii.

Echipa de la Neatza va ureaza "Pofta Buna!"


Ataşamente:
bscap0013.jpg
bscap0013.jpg [ 84.36 KiB | Vizualizat de 111588 ori ]
Sus
Neconectat Profil  
 
 Subiectul mesajului: Placinta din ceapa
MesajScris: Mar Apr 08, 2008 2:10 pm 
VIP
VIP

Membru din: Mie Apr 02, 2008 12:29 pm
Mesaje: 581
Ingredinte:

Aluat foietaj - 800 gr
Ceapa - 1,5 kg
Kaizer sau costita afumata - 300 gr
Schweizer - 300 gr
Smantana - 400 gr
5 oua
Ienibahar

Se taie costita cubulete si se caleste.
Se taie ceapa rondele si se adauga in tigaie, peste costita.
Se condimenteaza cu ienibahar si se caleste timp de 5 minute.
Se prepara un amestec din oua, smantana si schweizer.

Se aseaza aluatul in tava si se inteapa cu furculita.
Ceapa si costita se intind uniform pe toata suprafata, dupa care se adauga amestecul din oua, smantana si schweizer.
Se da la cuptor 30 de minute la 180 de grade.

Echipa de la Neatza iti ureaza "Pofta Buna!"


Ataşamente:
bscap0017.jpg
bscap0017.jpg [ 74.99 KiB | Vizualizat de 110719 ori ]
Sus
Neconectat Profil  
 
 Subiectul mesajului: Mousaka din legume
MesajScris: Mie Apr 09, 2008 1:03 pm 
VIP
VIP

Membru din: Mie Apr 02, 2008 12:29 pm
Mesaje: 581
Ingredinte:

Cartofi - 1,5 kg
3 vinete
3 dovlecei
Ceapa verde - 2 legaturi
Usturoi verde - 2 legaturi
3 rosii
Ardei gras rosu - 2 bucati
Leustean - 1 legatura
Patrunjel - 1 legatura
Ulei de masline

Se fierb cartofii in coaja, se racesc, se curata si se taie rondele.
Dovleceii, vinetele si ardeii grasi se taie cubulete si se calesc in ulei de masline. Se adauga ceapa si usturoiul verde, se condimenteaza cu sare si piper.
Se fierbe totul timp de 10 - 15 minute, dupa care se adauga leusteanul si patrunjelul.

Intr-o tava unsa cu ulei de masline se aseaza un strat din rondele de cartofi apoi unul din legumele deja preparate. Se continua pana se umple tava.
Se introduce vasul in cuptor la 200 de grade timp de 30 de minute.

Echipa de la Neatza va ureaza "Pofta Buna!"


Ataşamente:
bscap0022.jpg
bscap0022.jpg [ 96.2 KiB | Vizualizat de 111251 ori ]
Sus
Neconectat Profil  
 
 Subiectul mesajului:
MesajScris: Mie Apr 09, 2008 3:09 pm 
moderator global
moderator global
Avatar utilizator

Membru din: Vin Mar 17, 2006 3:41 pm
Mesaje: 9701
Dragul meu Vladut trece si numele preparatului!!!!


Sus
Neconectat Profil  
 
 Subiectul mesajului: Neatza
MesajScris: Mie Apr 09, 2008 3:51 pm 
moderator
moderator
Avatar utilizator

Membru din: Mar Mar 11, 2008 1:59 pm
Mesaje: 82
Gasesti numele preparatelor in dreptul datei cand a fost postata fiecare dintre retete, acolo unde la postul tau scrie "Titlu post" :D


Sus
Neconectat Profil  
 
 Subiectul mesajului: Re: Neatza
MesajScris: Joi Apr 10, 2008 7:58 am 
moderator global
moderator global
Avatar utilizator

Membru din: Vin Mar 17, 2006 3:41 pm
Mesaje: 9701
neatza scrie:
Gasesti numele preparatelor in dreptul datei cand a fost postata fiecare dintre retete, acolo unde la postul tau scrie "Titlu post" :D


Multam mult, dar vreau ceva anti-prost. Cam asa cum am invatat la scoala. Titlul scris cu litere mari in susul paginii si daca se poate chiar in mijlocul ei. :wink:


Sus
Neconectat Profil  
 
 Subiectul mesajului:
MesajScris: Joi Apr 10, 2008 9:41 am 
Administrator
Administrator
Avatar utilizator

Membru din: Mie Apr 28, 2004 4:08 pm
Mesaje: 1533
stavila mihaela scrie:
Super idee sa postati retetele pe forum .Va uez succes pe mai departe!


Sus
Neconectat Profil  
 
 Subiectul mesajului: Pandispan "bronzat"
MesajScris: Joi Apr 10, 2008 11:37 am 
VIP
VIP

Membru din: Mie Apr 02, 2008 12:29 pm
Mesaje: 581
Ingredinte pentru aluat:

Faina - 250 gr
Margarina Rama - 250 gr
Zahar pudra - 250 gr
5 oua
Esenta de vanilie
Visine - 300 gr

Ingredinte pentru topping:

Zahar tos - 500 gr
Suc de portocale - 300 gr
Smantana - 50 gr

Ingredinte pentru decor:

1 ananas
6 banane

Margarina se spumeaza cu jumatate din zaharul pudra iar albusurile cu restul de zahar pudra.
Se amesteca margarina cu albusurile, galbenusurile si faina. Se toarna totul intr-o tava tapetata cu margarina, se aseaza visinele si se coace la 150 de grade, timp de 40 de minute.
Separat se caramelizeaza zaharul tos, se stinge cu suc de portocale si smantana. Prin acest sos se trec bananele si ananasul taiat in rondele.
Cand prajitura s-a racit, se aplica pe suprafata feliile de banana si ananas apoi se toarna sosul caramel.

Echipa de la Neatza va ureaza "Pofta Buna!" si sa aveti o zi cat mai frumoasa


Ataşamente:
bscap0008.jpg
bscap0008.jpg [ 108.31 KiB | Vizualizat de 65796 ori ]
Sus
Neconectat Profil  
 
 Subiectul mesajului:
MesajScris: Joi Apr 10, 2008 11:52 am 
Administrator
Administrator
Avatar utilizator

Membru din: Mie Apr 28, 2004 4:08 pm
Mesaje: 1533
teo1712 scrie:
vladutz..posteaza retea de pandispan de azi dimi te rog frumos...:) din 10 aprilie...
arata delicios..mersi mult :wink:


O gasesti mai sus. Aveti si voi rabdare, retetele vor fi postate zilnic, insa nu in secunda imediat urmatoare incheierii emisiunii.


Sus
Neconectat Profil  
 
 Subiectul mesajului: RA - MI - RO
MesajScris: Vin Apr 11, 2008 12:02 pm 
VIP
VIP

Membru din: Mie Apr 02, 2008 12:29 pm
Mesaje: 581
Ingrediente:

Foaie din foietaj - 300 gr
Crema de vanilie - 1 kg
Capsune - 1 kg
Banane - 1 kg
Blat de tort cu cacao - 400 gr

Bananele si o jumatate de kg de capsune se taie in cubulete apoi se amesteca cu crema de vanilie.
Compozitia se intinde pe foietaj.
Peste crema se presara cubulete din blatul de cacao, se pudreaza cu zahar farin si se orneaza cu restul de capsune, taiate in jumatati sau sferturi.

Echipa de la Neatza va ureaza "Pofta Buna!" si sa aveti un week-end excelent!!!


Ataşamente:
bscap000.jpg
bscap000.jpg [ 94.2 KiB | Vizualizat de 64103 ori ]
Sus
Neconectat Profil  
 
 Subiectul mesajului: Chec "Zi si Noapte"
MesajScris: Lun Apr 14, 2008 10:21 am 
VIP
VIP

Membru din: Mie Apr 02, 2008 12:29 pm
Mesaje: 581
Ingrediente:

6 Oua
Faina - 5 linguri
Cacao - 1 lingura
Margarina Rama pentru copt - 250 gr
Esenta de vanilie
Zahar pudra - 6 linguri
Visine din compot - 200 gr

Se bat albusurile spuma cu jumatate din cantitatea de zahar.
Margarina se spumeaza cu restul de zahar si se adauga galbenusurile frecate cu sare.
Se amesteca cele 2 compozitii apoi se separa in 2 cantitati egale.
In compozitia vanilata se adauga 3 linguri de faina iar in cea cu cacao 2 linguri de faina si 1 lingura de cacao.
Se toarna cele 2 compozitii in formele de copt, se adauga visinele si se introduc la cuptor - primele 10 minute la 200 de grade iar apoi la 150 de grade, timp de 20 de minute.
Cand se racesc se pudreaza cu zahar sau se glazureaza cu ciocolata si se decoreaza cu cirese confiate.

Echipa de la Neatza va ureaza "Pofta Buna!"


Ataşamente:
bscap009.jpg
bscap009.jpg [ 87.5 KiB | Vizualizat de 64428 ori ]
Sus
Neconectat Profil  
 
 Subiectul mesajului: Fursecuri de casa cu nuci
MesajScris: Mar Apr 15, 2008 10:58 am 
VIP
VIP

Membru din: Mie Apr 02, 2008 12:29 pm
Mesaje: 581
Ingrediente:

Faina - 900 gr
Margarina Rama pentru copt - 750 gr
Zahar pudra - 300 gr
Nuci - 500 gr
Sare
Esenta de vanilie
Dulceata din fructe de padure - 300 gr

Se framanta faina cu margarina, zaharul pudra si nucile sfaramate cu ajutorul unui sucitor, pana se obtine un aluat nisipos.
Se formeaza bilute din aluat, se preseaza apoi intre degete si se aseaza pe tava de copt, la distanta de 1 cm una de cealalta.
Se coc la 150 - 160 de grade, timp de 15 minute, apoi se pudreaza cu zahar si se aplica pe fiecare un varf de lingurita de dulceata din fructe de padure.

Echipa de la Neatza va ureaza "Pofta Buna!"


Ataşamente:
bscap016.jpg
bscap016.jpg [ 84.46 KiB | Vizualizat de 63933 ori ]
Sus
Neconectat Profil  
 
Afişează mesajele de la anteriorul:  Sortează după  
Scrie un subiect nou Răspunde la subiect  [ 638 mesaje ]  Moderator: neatza Du-te la pagina 1, 2, 3, 4, 5 ... 43  Următorul

Ora este UTC + 2


Cine este conectat

Utilizatorii ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat şi 1 vizitator


Nu puteţi scrie subiecte noi în acest forum
Nu puteţi răspunde subiectelor din acest forum
Nu puteţi modifica mesajele dumneavoastră în acest forum
Nu puteţi şterge mesajele dumneavoastră în acest forum
Nu puteţi publica ataşamente în acest forum

Căutare după:
Mergi la:  
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
Theme created StylerBB.net & kodeki
Translation/Traducere: phpBB România